טינטון באוזן

לפרטים והרשמה:

מהו טינטון?

לאחר חשיפה לסביבה רועשת או לרעש קיצוני, יתכן שאנו עשויים לחוות צלצולים וצפצופים באוזניים, באופן זמני. עם זאת, כחמישית מאוכלוסיית העולם צפויה לסבול מצפצופים מתמשכים שילוו אותם למשך חלק ניכר מחייהם. טינטון טורדני הוא תופעה נפוצה, מדובר בתופעה מתסכלת אשר עשויה לפגוע בתפקוד היום-יומי.



ככל שהצליל חזק ודומיננטי, כך יכולת הריכוז נפגמת ולעתים קרובות הטינטון עשוי להסב מתח נפשי רב.

הטינטון עלול להפריע להירדם, או להתרכז במשימות על רקע שקט. נוכחותו גוזלת אנרגיה ומאמצי קשב רבים.



למרבה המזל, כיום יותר מאי פעם זמינים אפיקי טיפול יעילים ומתקדמים שיאפשרו לנהל את המצב באופן מיטבי. מומחי המרכז לרפואת האוזן ריכזו כאן עבורך כל מה שחשוב לדעת על התופעה, אבחונה ועל הטיפולים המומלצים בה.

סוגי טינטון

על פניו, אבחון התופעה הוא די פשוט. צפצופים, שריקות וזמזומים מתמשכים באוזניים הם התסמין המרכזי של התופעה וברוב המקרים, הראיה הדומיננטית ביותר לבעיה תהיה עדותו של המטופל עצמו. עם זאת, כחלק בלתי נפרד מהאבחון, יש לסווג תחילה את סוג הטינטון באוזן. ניתן לחלקו לשני סוגים עיקריים.

טנטון אובייקטיבי

כאשר מדובר בטינטון אובייקטיבי, הצלילים הנשמעים באוזני המטופל יכולים להשמע, בתנאים מסויימים, גם על ידי אחרים. כאן, הצליל אינו רק נתפס בחושי המטופל, אלא מופק מגופו ממש. ברוב המקרים, הדבר נגרם עקב לקות בזרימת הדם באזור הצוואר או הראש או בהפרעות בשרירים זעירים בקרבת האוזן. במקרים כמו אלו, ניתן לפנות למענה רפואי כדי לטפל בגורם.

טנטון סובייקטיבי

עם זאת, מעל ל-90% ממקרי הטינטון הם סובייקטיביים, כלומר, נשמעים רק על ידי המטופל. פעמים רבות תופעה זו מלווה בירידה בשמיעה, וקשה לאפיין את מקור הצליל המדוייק. לעתים קרובות יהיה מדובר בצליל דק וגבוה שיישמע באוזן אחת או בשתיהן. טינטון עשוי להיות נוכח כל הזמן, או לבוא וללכת. כאן, נדרש מענה ייעודי שיספק גם טיפול בירידה בשמיעה וגם יאפשר למנוע את השפעת הטינטון.

אילו אפיקי טיפול זמינים לטינטון?

כדי להתאים טיפול ראוי לתופעה, חשוב לפנות לרופא אף אוזן גרון המתמחה בתחום השמיעה. הטיפול המתאים לטינטון ייקבע על פי אופי הטינטון, התסמינים המאפיינים את מצבך ובעיות הנלוות לו. במקרים רבים, טיפול במצב רפואי אחר עשוי להעלים גם את הטינטון. עם זאת, כדי לטפל בבעיה באופן ממוקד, אלו כמה מהאסטרטגיות הנפוצות.

אפיון טינטון

בדיקת שמיעה ייעודית תאפשר לזהות את סוג הצפצוף אותו חש המטופל. ובהתאם לכך ניתן להפעיל מיסוך שיקטין את תחושת הרעש העצמי שגורם הטינטון.

מכשירי שמיעה ממסכים

חלק מכשירי השמיעה הנפוצים כיום מציעים מענה טיפולי שבעבר לא היה זמין. המכשירים כיום קטנים יותר, חכמים יותר ומספקים מענה לשלל מצבים. כיום, ניתן להתאים מכשיר שמיעה שיאפשר ליהנות משמיעה איכותית יותר ובו זמנית, למסך את צלילי הטינטון. לצד הגברת צלילי הסביבה, מכשיר השמיעה מפיק רעש לבן המנטרל את הצלילים הגבוהים.

טיפול תרופתי

ככל שהטינטון נובע מבעיות בשרירים, מלחץ דם גבוה או בהפרעות אחרות בזרימת הדם, יסייע לך הרופא לקבל מענה תרופתי או טיפולי מתאים שיאפשר לך להיפתר מהתופעה המציקה.

טיפול תומך

לצד הטיפולים הרפואיים, חשוב שנספק מענה גם להיבט הרגשי שמגיע עם הטינטון. על ידי אימוץ גישה חדשה לחוויית התסמינים שלך, ניתן לחיות עם התופעה, גם אם ההקלה שנקבל מהטיפול אינה מלאה. מטופלים רבים מדווחים שהכלים והאסטרטגיות שקיבלו בטיפול סייעו להם לחוש פחות מוטרדים מהטינטון.
קיימות שלל קבוצות תמיכה בה משתפים הסובלים מטינטון אודות חוויית חייהם ומייעצים זה לזה כיצד לנהל את המצב ביתר יעילות.
בנוסף, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) יאפשר לך ללמוד טכניקות התמודדות שיאפשרו לך לווסת את תגובותיך ולשנות את אופן ההתייחסות שלך לצלילי הטינטון.

שילוב מנצח

במרכז הישראלי לרפואת האוזן מבוצעים כל שלל הבדיקות, האבחונים ואפשרויות הטיפול תחת קורת גג אחת. אצלנו תתבצע הערכה אודיולוגית, אבחון רפואי, וטיפול רפואי או בעזרת ממסכים ואף ייעוץ וטיפול רגשי.
על ידי שילוב של פתרונות פיזיולוגיים ורגשיים גם יחד, נוכל להשיב אל חיינו את השקט.

לפרטים והרשמה:

ליצירת קשר בטלפון או במייל:

דילוג לתוכן