ניתוח לתיקון עצמות השמע

לפרטים והרשמה:

ככל שאנו מבינים את שלל הגורמים המשפיעים על התפקוד השמיעתי, לצד ההתפתחות הטכנולוגית בעולם הרפואה, כך נעשות אפשרויות הטיפול נרחבות מאי פעם. באוזן התיכונה מצויה שרשרת עצמות השמע.
אלו שלוש עצמות הקטנות ביותר בגוף האדם, והן מוליכות את תנועת עור התוף אל האוזן הפנימית ובכך מתחולל תהליך השמיעה. נזק הנגרם לעצמות אלו יפגע בשמיעה, ועלול לגרום להפרעות נוספות. מחלות ניווניות בעצמות השמע אינן נדירות וככל שאנו מתבגרים, גוברת הסבירות כי העצמות הזעירות ייפגעו וכתוצאה מכך, שמיעתנו תיפגם. המרכז הישראלי לרפואת האוזן מעמיד לרשותך מומחים מובילים בתחומם שיסייעו לך לבחור באפיקי הטיפול המיטיבים ביותר.

כיצד אדע אם נדרש לי ניתוח לתיקון עצמות השמע?

על פי מחקרים, מוערך כי מחלות ניווניות בעצמות השמע אחראיות ל-5-8 אחוזים מהפגיעות בתפקוד השמיעתי. הפגיעה בעצמות השמע יכולה להתחיל בהצטברות אבנית קלה (הסתיידות) ועד להתפוררות מלאה של העצם. טינטון, סחרחורות וירידה בשמיעה הם סימנים מקדימים שחשוב שניתן עליהם את הדעת.

כיצד מתבצע ניתוח לתיקון עצמות השמע?

ישנם שני סוגים עיקריים של ניתוחים:

  • באחד, נקדח נקב זעיר בבסיסה של עצם הארכוף המשחרר את ההסתידות שמקבעת את העצמות. לעתים אף מוחלפת באופן חלקי אחת העצמות ברכיב מלאכותי.
  • עם זאת, לעתים עצם הארכוף נפגעת באופן שאינו מאפשר לקדוח בה ובמקרה כזה, יהיה צורך בכריתה מלאה של העצם והרכבת תותב שיחליף את המערכת כולה. ניתוח כריתת העצם מכונה גם סטפדקטומי.

הניתוח אורך כשעה בלבד ולרוב יכלול הרדמה מקומית בלבד.
לעתים הניתוח משפר משמעותית את השמיעה.
ולעתים גם לאחר הניתוח יש צורך בשיקום שמיעה בעזרת מכשירי שמיעה.

לפרטים והרשמה:

ליצירת קשר בטלפון או במייל:

דילוג לתוכן