כ-5-8 אחוזים ממקרי הירידה בשמיעה, נגרם עקב מחלות בעצמות השמע. העצמות הזעירות, הממוקמות באוזן הפנימית, מגלמות תפקיד חשוב לאין ערוך בהפקת אותות השמע. ככל שהופיעו תסמיני ירידה בשמיעה שהתחוללו עקב מחלות או נזקים לעצמות השמע, חשוב לפנות במהירות למענה רפואי.
מהן מחלות בעצמות השמע?
עצמות השמע מורכבות משלוש עצמות עיקריות – הפטיש, הסדן והארכובה (או הארכוף). בתנועת שרשרת, מובילות עצמות אלו את תדרי השמע אל עור התוף ומשם אל עצב השמיעה.
עם השנים, עשויה להצטבר הסתיידות על גבי העצם ומחלות ניווניות שונות עשויות לגרום להצטלקויות ברקמת האוזן הפוגעת בתפקודה. אחת המחלות השכיחות ביותר בעצמות השמע היא אוטוסקלרוזיס, או "טרשת האוזן", המתאפיינת בזיהומים דלקתיים המובילים להסתיידות הרצועה המחברת את עצם הארכוף, עד לקיבוע מלא שלה. תהליך ההסתיידות הוא תהליך מתמשך ועל מנת לעצור את התפשטותו יש צורך בטיפול יעיל ומדויק.
עיכוב בטיפול יגרום להידרדרות במצב השמיעה ונזק בלתי הפיך למבנה העצם. לעתים יש צורך בטיפול כירורגי על מנת לעצור את המחלה, ובהתאמת מכשיר שמיעה על מנת לשפר את השמיעה ולשמר את יכולת העצב לעבד צליל.
כיצד אדע אם נדרש טיפול?
ככל שזוהו קשיים בשמיעה במהלך שיחה או בהאזנה לטלפון, או שנדרש מאמץ יוצא דופן להתחקות אחר מהלך השיחה, ייתכן מאוד שהחלה ירידה בשמיעה.
גם צפצופים באוזניים וסחרחורות עשויות להעיד על פגיעה ברקמת האוזן הפנימית.
אנו מזמינים אותך לתהליך בו ילוו אותך מומחים מכל תחומי הטיפול – משלב האבחון ועד לשיקום השמיעה – ולקבל פתרון מיטבי למצב. בנוסף, את מחלקת הניתוחים שלנו, מוביל מומחה בעל שם עולמי בניתוחים בעצמות השמע.
למידע נוסף, ניתן להשאיר פרטים באתר