CloseMenu

ירידה בשמיעה

לפרטים והרשמה:

חוויית השמע היא חלק בלתי נפרד מחיינו. לכן, לרוב רק לאחר שהיא נפגעת, אנו מבינים עד כמה היא משמעותית. החדשות הטובות הן שכיום זמינים פתרונות רבים.
על ידי סיוע מקצועי מתאים, ניתן יהיה לשקם את איכות חייך באופן ניכר.

כיצד נגרמת ירידה בשמיעה?

על אף שהגיל משחק תפקיד משמעותי, ישנם גורמים רבים שעשויים להוביל לירידה בשמיעה גם בגיל צעיר. את אופי הירידה בשמיעה ניתן לחלק לשלושה סוגים עיקריים:

  • ירידה בשמיעה ממקור עצבי: כאשר חלה פגיעה בעצב השמיעה או באוזן הפנימית והאותות אינם מועברים כיאות למוח. פגיעה זו לרוב נגרמת עקב חשיפה מתמשכת לרעש קיצוני, מחלות ניווניות, חבלות ראש או כחלק מההתבגרות.
    ישנן גם תרופות מסוימות שעשויות לפגוע בשמיעה עקב רעלנות הפוגעת בעצב.
  • ירידה בשמיעה ממקור הולכתי: כאשר גלי הקול אינם עוברים כראוי אל העצבים עקב פגיעות באוזן התיכונה, בעור התוף או באוזן החיצונית. לרוב, ירידה זו נגרמת מהצטברות שעווה באוזניים, גידולים בתעלת השמע, מדלקות חמורות, ניוון של עצמות השמע או מפגיעה בעור התוף.
  • ירידה מעורבת: ירידה בשמיעה הנגרמת מפגיעות במערכות שונות.

ההשלכות משפיעות על כל תחומי החיים

קשיי השמיעה משפיעים על תפקודים רבים בחיי האדם. ככל שאנו מתקשים לשמוע את הדוברים עמנו, המעגל החברתי שלנו עשוי להצטמצם. רבים מהמתמודדים עם ירידה בשמיעה נוטים לעתים קרובות למצב רוח רע עקב התסכול הרב והמאמץ הניכר שנדרש על מנת לשמוע, כמו גם עקב הוויתור על פעילויות אהובות רבות כמו האזנה למוסיקה וביקורים בקולנוע ובתיאטרון. כיום, מחקרים רבים מצאו כי ירידה בשמיעה עשויה גם להעלות את הסבירות לירידה קוגניטיבית בגיל השלישי.

כדי לקבל מענה שלם ומקיף לירידה בשמיעה, המרכז הישראלי לרפואת האוזן מזמין אותך לתהליך בו ילוו אותך אודיו לוגים, קלינאי תקשורת ורופאי אא"ג מובילים בתחומם. יחד, נתאים עבורך פתרון אידיאלי שישפר את איכות חייך. אנו מזמינים אותך לפנות אלינו עוד היום.

לפרטים והרשמה:

ליצירת קשר בטלפון או במייל:

דילוג לתוכן