חוסר שיווי משקל וסחרחורת

לפרטים והרשמה:

מהם הגורמים לחוסר שיווי משקל וסחרחורת וכיצד נטפל בהם?

התייבשות, קימה מהירה או חולשה רגעית עשויים לגרום לנו לחוש סחרחורת. ברוב המקרים, התופעה היא זמנית בלבד ועל שאינה נעימה, היא נחשבת לשגרתית. עם זאת, ככל שמדובר במצב חוזר ונשנה, חשוב לפנות לאבחון בהקדם. במקרים רבים, סחרחורות וליקויים בשיווי המשקל מהווים תסמין להפרעות שיש לספק להן מענה במהירות.

פעמים רבות סחרחורת תהיה תסמין אחד מתופעה כוללת ורחבה יותר של פגיעה במבני האוזן הפנימית.
לכן היא יכולה להיות מלווה גם בירידה בשמיעה או טינטון. מומחי המרכז הישראלי לרפואת האוזן ערוכים לבצע את כל הבדיקות הדרושות על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולהציע פתרון מדויק.

 

מהם הגורמים לסחרחורת?

סחרחורת הינה מונח כללי לטווח רחב של הפרעות ומצבים רפואיים שעשויים לגרום לתחושת חוסר איזון ולקושי במיקוד המבט. הגורמים עשויים להיות ממקור תרופתי, עצבי או עקב הפרעות בתפקוד האוזן.

- ורטיגו

לעתים קרובות, סחרחורת נגרמת מוורטיגו. תופעה זו מתאפיינת באי תאימות בין תנועת העיניים והראש וכתוצאה מכך לתחושה כי "הראש מסתובב". גם לוורטיגו גורמים רבים ובמהלך האבחון לסחרחורות, זוהי תהיה אחת האפשרויות הראשונות שייבחנו. מקור מצוי לתופעה זו הוא התנתקות "קריסטלים" הנמצאים בתעלת האוזן הפנימית. הקריסטלים הם מבנים זעירים הנמצאים בשלש תעלות האוזן הפנימית, ואיזון חשמלי ביניהם מאפשר תחושת שיווי משקל ויציבות. כאשר, מסיבות שונות, הקריסטלים מתנתקים ממקומם ומשוחררים בחללת תעלות האוזן המעגליות, מופרת תחושת היציבה של הגוף. 

- מחלת מנייר

מחלת מנייר נגרמת מחוסר איזון במלחים בגוף המשפיעה על החלפת החומרים באוזן התיכונה.
לרוב, מלבד סחרחורת, המחלה מאופיינת באובדן שמיעה וטינטון.

- גידולים שפירים

גידולים המפעילים לחץ על העצבים המחברים בין האוזן הפנימית למוח עשויים גם הם לגרום לליקויים בשיווי המשקל. גם במקרים אלו לעתים רבות תגרם גם ירידה בשמיעה.

גורמים פיזיולוגיים נקודתיים

בנוסף, ישנן תופעות פיזיולוגיות רבות שעשויות להיות מלוות בתחושת סחרחורת, על אף שאין כל ליקוי ספציפי במערכות העצביות האחראיות על שיווי המשקל. אלו כמה מהנפוצות ביותר:

מתי חשוב לפנות לטיפול?

כאמור, סחרחורת היא תופעה שכיחה ושגרתית וברוב המקרים היא תחלוף.
ככל שמדובר במצב כרוני החוזר על עצמו לעתים קרובות, חשוב לפנות בהקדם לרופא המתמחה ברפואת האוזן.

הרופא יבצע בדיקות בעיניים ובאוזניים שמטרתם לזהות את מקור ההפרעה. בין אם מדובר בהפרעה בעצבים הווסטיבולריים או בתפקוד האוזן התיכונה, ממצאי הבדיקה הם שיאפשרו לרופא לקבוע כיצד להתוות תוכנית
טיפול מתאימה. 

אילו טיפולים זמינים לסחרחורת?

הטיפול בסחרחורת תלוי במידה רבה בגורמים שיזוהו בשלב האבחון. 

בעיות באוזן הפנימית מנוהלות בעזרת טיפול תרופתי מגוון. כאשר יש חשד למעורבות בעיה בקריסטלים הטיפול יהיה בשילוב של פיזיותרפיסט וסטיבולרי שיספק לך תרגילים שיסייעו לך לשפר את שיווי המשקל.  בנוסף לטיפולים שהוזכרו לעיל במקרים נדירים, יהיה צורך בהתערבות ניתוחית.

- טיפול במחלת מנייר

מחלת מנייר מטופלת באמצעות תזונה בריאה דלת נתרן וטיפול תרופתי. לעתים, יידרשו ניתוחי אוזניים.  

כיצד נימנע מסחרחורות?

מעבר לטיפולים הייעודיים, חשוב שנגייס צעדים מונעים שיסייעו לך לפקח על גורמים הסחרחורת. חולשה, התייבשות, ירידה בלחץ דם ותופעות רבות אחרות ניתנות לניהול יעיל על ידי אימוץ אורח חיים בריא.
אלו כמה צעדים שמומלץ ליישם:

מענה אבחוני וטיפולי מהיר ויעיל הוא קריטי כדי לנהל את המצב באופן מיטבי.
לכן, חשוב לפנות לגורם מקצועי במהירות. המרכז לרפואת האוזן מזמין אותך לתהליך המלווה במומחים מובילים בתחומם המספק לך את כל הפתרונות תחת קורת גג אחת.
למידע נוסף על אופני הטיפול בסחרחורת, אנו מזמינים אותך להשאיר פרטים באתר עוד היום.

לפרטים והרשמה:

ליצירת קשר בטלפון או במייל:

דילוג לתוכן