CloseMenu

בדיקת VHIT

לפרטים והרשמה:

קשיים בשיווי משקל, תחושת חוסר איזון וסחרחורת עשויים לפקוד את כולנו מפעם לפעם. עם זאת, כאשר התופעה חוזרת על עצמה והופכת לחלק משגרת החיים, חשוב שיעמדו לרשותך אמצעים לאבחן במדויק את המצב. בין אם מדובר בוורטיגו, או בבעיות אחרות בתפקוד האוזן, פתרון פרי פיתוח טכנולוגי פורץ דרך מאפשר להעריך את תפקוד המערכת הווסטיבולרית ולייעד פתרונות שישפרו את איכות חייך.


מערכת V-hit (Video head Impulse Test) מאפשרת לבדוק את המערכת המורכבת האחראית על איזון

ושיווי משקל על ידי אמצעי ווידאו מתקדמים.
המרכז הישראלי לרפואת האוזן מעמיד לרשותך ציוד מתקדם וצוות מוביל בתחומו לאורך כל תהליך הבדיקה ויסייע לך למצות ממנה את המיטב.

קשיים בשיווי משקל, תחושת חוסר איזון וסחרחורת עשויים לפקוד את כולנו מפעם לפעם. עם זאת, כאשר התופעה חוזרת על עצמה והופכת לחלק משגרת החיים, חשוב שיעמדו לרשותך אמצעים לאבחן במדויק את המצב. בין אם מדובר בוורטיגו, או בבעיות אחרות בתפקוד האוזן, פתרון פרי פיתוח טכנולוגי פורץ דרך מאפשר להעריך את תפקוד המערכת הווסטיבולרית ולייעד פתרונות שישפרו את איכות חייך. 

מערכת V-hit (Video head Impulse Test) מאפשרת לבדוק את המערכת המורכבת האחראית על איזון ושיווי משקל על ידי אמצעי ווידאו מתקדמים.
המרכז הישראלי לרפואת האוזן מעמיד לרשותך ציוד מתקדם וצוות מוביל בתחומו לאורך כל תהליך הבדיקה ויסייע לך למצות ממנה את המיטב.

איך זה בעצם עובד

המערכת הווסטיבולרית בגופנו מתפקדת כמו מערכת המתלים ברכב. היא מאזנת בין תנועות העיניים שלנו ובין הטלטולים בראשנו כשאנו מזיזים אותו ושומרים על התמונה שאנו רואים יציבה.

כאשר ישנה פגיעה במערכת, תנועת העין לא תהיה פרופורציונאלית לתנועת הראש, השלכות תופעה זו הן מה שאנו מכנים "סחרחורת".

על ידי שימוש במצלמה מתקדמת, נבחן את האופן בו עיניך מתמקדות על עצמים קבועים תוך סיבוב הראש.
הבדיקה כולה אורכת דקות ספורות בלבד.

נשמח לסייע בכל מה שנדרש

כדי להתחיל לקבל מענה רפואי מקיף ויעיל לסחרחורת או הפרעות ורטיגו, אנו מזמינים אותך להשאיר עוד היום פרטים באתר ונחזור אליך בהקדם.

הפתרונות הטובים והמדויקים ביותר לבעיות שמיעה

איך שגלגל מסתובב: כל מה שחשוב לדעת על סחרחורת והטיפול בה מרגישים שאתם נמצאים בקרוסלה והעולם מסתובב סביבכם? רופא אוזניים ופיזיותרפיסטית מסבירים מה גורם לתופעה המטרידה, אילו טיפולים מומלצים ועל מה חשוב להקפיד כשבוחרים את המרפאה המטפלת?
קרא עוד>>

כולנו אוהבים להרגיש יציבות בחיים, אבל מה קורה כשלפתע העולם סובב סביבנו ונראה שאנחנו מאבדים שליטה לרגע? ד"ר מאוריסיו כהן-וייזר, רופא אוזניים ב"מרכז הישראלי לרפואת האוזן", מסביר שסחרחורת (ורטיגו) היא תחושה מדומה של סיבוב. 

"מערכת שיווי המשקל שלנו בגוף מושפעת משלוש מערכות משלימות שמשדרות מסר למוח: הראייה, מתח השרירים ותפקוד האוזן הפנימית. במצב תקין", מסביר ד"ר כהן-וייזר, המוח מעבד את המידע המגיע אליו מהמערכות השונות, ומשדר לגוף תחושה של יציבות ושליטה במרחב. כשמשהו פוגע באחת מהמערכות, עלול להתרחש חוסר שיווי משקל או סחרחורת".

ד"ר כהן-וייזר מציין שורטיגו נובע מפגיעה במערכת שיווי המשקל של הגוף. לדבריו, קיים קשר הדוק בין מערכת זו שמקורה באוזן, לבין העיניים שלנו. "בדרך כלל העיניים מגיבות ברפלקס הפוך לתנועה של הראש", הוא מסביר. "מנגנון זה, הממוקם באוזן הפנימית, מכונה 'הרפלקס הווסטיבולו-אוקולרי', ולמעשה הוא זה שמסייע לנו לשמור על יציבות העיניים. לדוגמה,– אם נסובב את הראש שמאלה, העיניים יזוזו ימינה. כאשר ה'מבוך'  באוזן נפגע, עלולה להתרחש פגיעה באותו רפלקס טבעי, מה שלעתים מתבטא בתנועות עיניים בלתי תקינות".

הסיבות לסחרחורת

סחרחורת או חוסר שיווי משקל הם תסמינים נפוצים מאוד, שעלולים להיגרם מסיבות רבות ומגוונות מתחומי רפואה שונים: מצבים לבביים, נוירולוגיים, שינויים מטבוליים, וירליים, פגיעה באיבר שיווי המשקל ועוד ועוד. חלק מהתופעות שפירות ואינן מהוות איום, אך אחרות עלולות לסכן חיים.
לדברי ד"ר כהן-וייזר, לעתים סחרחורת נובעת ממקור מרכזי – כלומר, במקרה כזה הפגיעה מתרחשת במוח, ויש להמשיך בירור על מנת לוודא שלא נשקפת סכנת חיים. לעתים המקור הוא פריפרי – כלומר, בבעיות שונות באוזן שלרוב אינן מסכנות חיים אך משפיעות מאוד על איכות החיים של האדם הסובל מסחרחורות.

"כשמגיע אלינו מטופל למרכז לרפואת האוזן, אנחנו קודם כל מנסים לאתר את מקור הסחרחורת. כשיודעים מהו מקור הבעיה, קל יותר להציע טיפול מתאים", מסביר ד"ר כהן-וייזר.  

לדבריו, מידע רב על מקור הבעיה ניתן לקבל כבר בשלב השיחה עם המטופל ותיאור מצבו. "חשוב לנו לקבל תמונת מלאה, לרבות גיל, מצב רפואי, מחלות רקע או אירועים לבביים שהמטופל חווה בעבר. אם מדובר במישהו שחווה התקף לב למשל, אנחנו כבר יודעים שהוא נמצא בסיכון מוגבר לסחרחורת ממקור מרכזי".

איילת יהב-גלקין, פיזיותרפיסטית מהמרכז הישראלי לרפואת האוזן, מוסיפה: "כמו כן, חשוב לנו להבין איך המגבלה החדשה משפיעה על אורח חייו של המטופל, על תפקודו בבית ובעבודה, ואין ניתן לעזור לו לחזור לשגרת חייו ביכולת תפקוד מיטבית". 

דרכי האבחון

בשלב הראשון יפגוש המטופל רופא אא"ג או פיזיותרפיסט המומחים לשיקום מערכת שיווי המשקל. המומחה יקשיב לתיאור מילולי של המטופל ויבחן את הרקע הרפואי שלו. בשלב הבא, תתבצע בדיקה פיזיקלית הכוללת הערכה מקיפה של שלל הגורמים העלולים לגרום לסחרחורות או לחוסר היציבות, החל מתפקודי גפיים, המשך בתפקודי מיקוד מבט, בדיקה נוירולוגית של העצבים הקשורים במערכת זו, עד בדיקה של איבר שיווי המשקל עצמו שנמצא באוזן ובוחנת את תפקוד הגוף.

יהב-גלקין מסבירה: "חשוב מאוד לעבור בדיקה זו על מנת לשלול מצבים מסכני חיים. לעתים ובהתאם לממצאים, המטופל מופנה לבדיקות נוספות ולבירור בתחומי רפואה נוספים אצל קרדיולוג או נוירולוג".  

ד"ר כהן-וייזר מציין כי בעיות בגפיים למשל יכולות לרמז על סחרחורת ממקור מרכזי ולכן חשוב שהמטופל יעבור גם בדיקה מקיפה. 

אלא שלדבריו, בדיקה פיזיקלית לא תמיד מאפשרת לאתר את מקור הבעיה, בייחוד כשמגיע מטופל שאינו סובל מתסמינים נוספים. בדיקות הדמיה כמו CT בהחלט יכולות לסייע באיתור מקור הבעיה, אבל גם הן לא תמיד מצליחות לאתר אותו.

החדשות הטובות, לדברי ד"ר כהן-וייזר, הן שכיום קיימת בדיקה חדשנית בשם VHIT המאפשרת לאבחן מטופלים הסובלים מסחרחורת באופן מדויק יותר. בדיקה זו בוחנת את הרפלקס הווסטיבולו-אוקולרי שכאמור במצב תקין מתבטא בתנועות עיניים מנוגדות לתנועת הראש. "הבדיקה מבוססת על מצלמה מהירה שמצליחה לתעד את תנועות העיניים בזמן תזוזת הראש. כשהיא מתבצעת במקביל לבדיקה הפיזיקלית, אפשר להגיע לדיוק של 98% באבחון מצבו של המטופל", מסביר ד"ר כהן-וייזר.

לדבריו, בדיקת ה-VHIT נמצאת כיום במספר מצומצם של מרכזים רפואיים בישראל, ביניהם המרכז הישראלי לרפואת האוזן. "לשמחתי, הבדיקה זמינה אצלנו במרכז ואני גאה להיות מהחלוצים שנעזרים ביכולותיה המופלאות. עד כה כבר הצלחנו לאתר מטופלים שנדרשו לטיפול דחוף כבר ביום האבחנה ובזכות כך חייהם ניצלו".

ד"ר כהן-וייזר מאמין שמטופל הסובל מסחרחורת לא צריך לנדוד בין רופאים ובדיקות. "אצלנו במרכז זוכה המטופל לאבחון מקצועי רב תחומי כבר באותו היום. "רופא, פזיותרפיסט ובדיקות טכנולוגיות מתקדמות, כולל VHIT, כל אלה זמינים למטופלים במרכז תחת קורת גג אחת. בהתאם לממצאים, למטופל מוצעות כמה אפשרויות טיפוליות, כמה מהן ניתנות כבר ביום האבחון". 

הטיפול בסחרחורות

רוב הטיפולים בסחרחורות ניתנים על ידי פיזיותרפיסט מומחה בתחום שיווי המשקל והסחרחורות.
יהב-גלקין מסבירה: "כאשר הגורם לסחרחורות הוא פגיעה באיבר שיווי המשקל, הפיזיותרפיסט מתאים תכנית טיפול מותאמת אישית, תוך התייחסות לאזור הפגוע, לתסמינים מהם סובל המטופל וכמובן בהתאם לפגיעה בתפקוד והצורך לחזור לפעילות מלאה. 

"פעמים רבות הגורם לסחרחורות סיבוביות מסוג ורטיגו הוא קריסטלים שהשתחררו ומשבשים את קריאת התנועה באיבר שיווי המשקל. במקרים כאלה פיזיותרפיה היא טיפול הבחירה המיידי. לרוב יספיק טיפול אחד הכולל אבחון מדויק לגבי מיקום הקריסטלים, כאשר הנעתם מחוץ למערכת תביא לפתרון הבעיה".

עוד מציינת יהב-גלקין כי במצבים של סחרחורת כרוניות הטיפול מורכב ולכן הוא מותאם אישית וכולל תרגול לשיפור מיקוד הראייה ותפקוד מערכת שיווי המשקל וחיזוק כללי.
"במקרים אחרים, יש צורך במתן תרופות, טיפולי הזרקה והתאמת אורח חיים על מנת לשלוט בהתקפי הסחרור. ניתוחים נדרשים לעתים נדירות יחסית במצבי סחרחורות, והמרכז מציע מענה ניתוחי הכולל שימוש בפסגת הטכנולוגיה על מנת לפתור את הבעיה, יחד עם שימור שמיעה תפקודי".  

ד"ר כהן-וייזר מחדד את העניין: "אנו מציעים אפשרות טיפול בטכנולוגיה חדשנית של השתלת שתל קוכליארי, המונעת את בעיית השמיעה עקב טיפול כירורגי לסחרחורות, וכך מטופל הנזקק לניתוח זוכה לטפל בבעיית הסחרחורות, לא נאלץ לאבד את שמיעתו ומקבל גם טיפול לטנטון".

שורה תחתונה: סחרחורת היא תופעה מטרידה. למרבה המזל, בדיקות וטיפולים מתקדמים מאפשרים כיום להתמודד טוב יותר עם הבעיה. "חשוב שהמטופל יזכה ליחס מקצועי רב תחומי שיוביל לפתרון מהיר ויעיל לבעייתו ורצוי שכל הבדיקות והטיפולים המתקדמים יבוצעו תחת קורת גג אחת", מסכם ד"ר כהן-וייזר.

לפרטים והרשמה:

ליצירת קשר בטלפון או במייל:

לפרטים והרשמה:

ליצירת קשר בטלפון או במייל:

דילוג לתוכן