CloseMenu

בדיקת שמיעה למבוגרים

לפרטים והרשמה:

זקוקים לבדיקת שמיעה פרטית? אצלנו במרכז הישראלי לרפואת האוזן אודיולוגים מקצועיים ומוסמכים המשתמשים בטכנולוגיה הכי עדכנית על מנת לספק בדיקות שמיעה מדויקות, עם תורים קצרים ושירות מצוין.
אל תתנו לירידה בשמיעה לעצור אתכם עשו עוד היום את הצעד הראשון לקראת שמיעה טובה יותר.

מהי בדיקת שמיעה

מטרתה של בדיקת שמיעה לשקף כיצד אתה שומע. תוצאות הבדיקה יכולות לרמז גם על מצב בריאות האוזן, ומערכת שיווי המשקל. לכן חשוב לבצע את הבדיקה באופן אמין ומקצועי.

שלבי בדיקת השמיעה – מה נעשה במהלך בדיקת השמיעה?

אנמנזהראשית, נרצה להכיר אותך. כל בדיקת שמיעה מתחילה במספר שאלות היכרות שמטרתן לקבל מידע על הרקע הרפואי הרלוונטי. נרצה לשמוע את ההיסטוריה הרפואית, הרגלי החיים שלך בהקשר לשמיעה, נשאל על חשיפה אפשרית לרעש או לגורמים אחרים העלולים לפגוע בשמיעה. והכי חשוב- נרצה לשמוע מה הביא אותך אלינו, כיצד אתה מרגיש לגבי השמיעה שלך. אנמנזה מפורטת חשובה ביותר בשביל יצירת תמונת מצב עבור האודיולוג הבודק, ויש לה חלק משמעותי שתרם להבנה ופיענוח נכון של תוצאות בדיקת השמיעה.

לאחר מכן נכנס לחדר הבדיקה. הבדיקה מתבצעת בחדר אטום לרעשים, על מנת לאפשר תנאי בדיקה מיטביים. נרכיב לראשך אוזניות. אתה תקבל לחצן לידך ובכך תוכל להגיב כשתתבקש לכך. הבודק יישב מחוץ לחדר על יד חלון. כעת כשהאוזניות מכסות את אוזניך נוכל להתחיל בביצוע שתי בדיקות: הראשונה בדיקת דיבור והשנייה בדיקת תדרים. כל שלב בבדיקה מבוצע עבור כל אוזן בנפרד.
בדיקת הדיבורנתחיל מבדיקת SRT סף זיהוי דיבור שתפקידה לאפיין את סף השמיעה שלך לזיהוי מילים. היא מבוצעת על ידי הקראת רשימות מילים דו-הברתיות על ידי הבודק, או באמצעות רשימה מוקלטת. בהתחלה תשמע את המילים בעוצמה חזקה ונוחה, והבודק הולך ומחליש את העוצמה עד השלב בו כבר לא תוכל לזהות נכון את המילים. העוצמה האחרונה בה זיהית מילים נכונה היא עוצמת הסף שלך לזיהוי דיבור.
לאחר מכן נבצע בדיקת DISC (דיסקרימינציה) יכולת הבנת דיבור. תאזינו לרשימת מילים חד-הברתיות שתוגש לכם בעוצמה קבועה של 35 דציבלים מעל סף זיהוי הדיבור SRT שבדקנו. הבודק יספור את אחוז המילים עליהם חזרתם נכונה, והתוצאה המתקבלת היא ציון ה- דסקרימינציה שלכם. 88% הבנת דיבור ומעלה נחשב לתוצאה תקינה.
אצלנו במרכז, ניתן לבצע את בדיקות הדיבור בשפות שונות, מאחר וברשותנו רשימות מוקלטות במספר שפות רב ובכך אין צורך בידע שפתי של הבודק.
בדיקת תדרים בהולכת אוויר (AC)נבדוק את סף הזיהוי שלכם לתדרים שונים, כלומר לצפצופים בעובי שונה, על מנת ליצור תמונת מצב מלאה של מרכיבי השמיעה שלכם. הבודק ישמיע לכם צלילי צפצוף שונים בעוצמה הולכת ועולה, כל פעם שתשמעו את הצליל חלש ביותר תגיבו בלחיצה בלחצן. כך נוכל לדעת מה סף השמיעה שלכם בכל תדר.
בדיקת תדרים בהולכת עצם (BC)כאשר מתקבלת ירידה בשמיעה בספי הולכת האוויר, נרצה לברר מה מקור הירידה בשמיעה. לשם כך נבצע גם בדיקה עקיפה של תפקוד עצב השמיעה. על מנת לעשות זאת נחליף את האוזניות ונשתמש במתנד שיושב מאחורי האוזן על עצם שנקראת המסטואיד שהיא חלק מעצמות הגולגולת. כעת האודיולוג ישמיע שוב את אותם צלילים כמו בבדיקה הקודמת, והנבדק צריך ללחוץ על הכפתור כאשר הוא שומע. בעזרת בדיקה זו נוכל לדעת האם לקות השמיעה הנה ממקור הולכתי כמו נוזלים, מחלות אוזניים, דלקות ועוד או כתוצאה מפגיעה במערכת העצבית.

בדיקת שמיעה המבוצעת היטב מספקת מידע רב על מצב השמיעה ובריאות האוזן. נבדוק האם קיימת ירידה בשמיעה, באיזו חומרה ומאיזה סוג. חשוב להבחין האם ספי השמיעה זהים בין אוזן ימין ושמאל או שמא יש אסימטריה בין האוזניים. לאחר הבדיקה נסביר לכם במקום את משמעות התוצאה שהתקבלה, ונמליץ כיצד להמשיך באבחון ו/או טיפול.

כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקת שמיעה?

מומלץ לבצע בדיקת שמיעה באופן שגרתי אחת לכמה זמן בהתאם לגיל. בגיל צעיר אחת לכמה שנים, ומגיל 60 או במידה וידועה לך ירידת שמיעה מומלץ להיבדק אחת לשנה.

לעתים הרופא יבקש ביצוע בדיקות נוספות המספקות מידע משלים לבדיקת השמיעה, כמו: בדיקת טימפנומטריה, בדיקת תעלת האוסטכיוס ובדיקת רפלקס אקוסטי. על בדיקות אלו נרחיב במאמר נפרד.

לפרטים והרשמה:

ליצירת קשר בטלפון או במייל:

דילוג לתוכן